I dag har jeg vært hjemme i permisjon med babyen. Med på kjøpet fulgte det en syk seksåring, toeren, som har bedrevet de siste dagene med oppkast gjennom både nese og munn.

Hele dagen var godt timet. Jeg hadde holdt babyen våken fram til jentene skulle starte 10 km i VM, slik at jeg skulle se på TV i fred. Hun var så trøtt at hun sovnet stående på gulvet mens hun spiste bokstavkjeks. Hun våknet litt da jeg rensket munnen hennes for en tre-fire bokstaver, men ikke verre enn at hun sloknet igjen.

Toeren var tydelig på bedringens vei. Hun pratet uavbrutt og ville finne på alt annet enn å se VM. Jeg ga henne en krone-is og en 200 grams melkesjokolade og sendte henne på loftstua med en rosa film.

Jeg skulle se VM.

Det tok omtrent en og halv kilometer før jeg oppdaget at Norges smøresjef, Knut Nystad, hadde smurt lim under skiene til alle sammen og snytt meg for hele opplevelsen. Endelig skulle jeg bli betalt for å være hjemme i pappapermisjon, så skjer dette. Jeg var over middels sint.

kroneis i rubben

Jeg vurderte å reise til Falun for å jage mannen innover i de svenske skogene. Jeg vurderte til og med leserinnlegg og rosetog.

Nystad fikk dessverre være i fred. Babyen våknet med bleien full av bæsj, nøyaktig på samme tidspunkt som tygd krone-is og 150 gram melkesjokolade fordelte seg utover hele sofaen på loftstua. VM var over for min del.