Nå blir det godt med en pause i et par år.

Siden før sommerferien tok slutt har vi snublet rundt i galluper, prognoser, roser, blå ballonger, politiske skrivefeil, tåkeprat, valgstands og Siv Jensen. Det har knapt sluppet en nyhet gjennom nyhetsdeskene uten at den har vært relatert til valget.

Hvem er det egentlig som har styrt landet denne perioden?

– Jasså, arbeidsledigheten øker dramatisk sier du? Jeg skal bare dele ut disse ballongene nedi Hægebostad før vi ser på det. Det er viktig at vi sikrer videre høyreordfører der nede.

Teknologien gjør at svært mye i samfunnet vårt går stadig raskere. Vi får nyheter fra hele verden på sekunder, vi finner informasjon om en sak på minutter. Avgjørelser kan tas raskere med lettere tilgang på informasjon.

Men valgkampen, den skal vare og rekke. Jeg tror de som sitter på gjerdet, vippen eller hvor de nå sitter og bestemmer seg helt på slutten, er de samme som på skolen skrev innleveringsoppgaver natten før oppgaven skulle leveres. For disse spiller det liten rolle om valgkampen varer i tre måneder eller ei uke.

Og de som har gjort seg opp en mening tidlig, er vitne til at deres utvalgte har to måneder med russetid, bare for å så tvil om de er i stand til å styre noe som helst. Det ser ut som PR-rådgivere kjemper tøffe kamper for å frarøve sine egne politikere siste grad av troverdighet. Tenk alle de flaue øyeblikkene vi kunne vært spart for med litt kortere valgkamp: Erna døper pingvin, Erna klapper ku, Knut Arild blir stylet av Jan Thomas, Trine til sengs med Knut Arild, Rasmus koser med geit, Jonas bærer gråtende barn opp-ned og ikke minst, Per Sandberg. Er det rart det utvikles politikerforakt?

Og dessuten: de som flagrer landet rundt og avfotograferes sammen med hunder, bedrifter, unger, ukjente lokalpolitikere og kyr, de står ikke en gang til valg i kommunestyre- og fylkestingsvalget.

Kutt ned valgkampen til ei uke og bruk tiden til å finne gode politiske løsninger i stedet. Da får det heller være tenker jeg, at noen må gå til det skritt han i nabobåsen min under stemmeavgivning gjorde, da han framførte en liten «elle melle» mens han stod der inne. Han hadde nok ikke bestemt seg uansett valgkampvarighet.

ernaogjonas