slappe av litt før du legger deg

Når du starter dagen på etterskudd etter å ha slumret altfor lenge. Når du har vært trøtt hele dagen. Når du henter litt for sent på SFO etter en stressende dag og du føler at de SFO-ansatte ser på deg med jasså-henter-såpass-sent-blikket. Når du kommer på at toeren skal ha med seg ei klassevenninne hjem og du må flytte om nesten alle barnesetene i bilen for å få plass. Når du blir møtt i døra hjemme av en bæsjebleie av den bløte sorten. Allerede da begynner du å glede deg til å innta sofaen og se meningsløs tv fram til leggetid.

Når du endelig har fått samlet alle ungene fra hele nabolaget rundt middagsbordet og telefonen ringer. Når den som ringer kan fortelle at fotballtreninga til eldstedattera starter om 13 minutter, ikke om en time og 43 minutter som du trodde. Når du trykker stekt laksefilet inn i munnen mens du løper i trappa for å finne fram treningstøy. Når du kjører tre runder rundt fotballbanen på leting etter parkeringsplass, fortsatt med munnen full av fisk. Når du gulper laks mens du forklarer fotballtreneren hvorfor jenta er forsinket. Allerede der og da ligger du mentalt på sofaen og besvimer foran tv`n.

Når din egen treningstur, som du absolutt burde gjennomført, utgår på grunn av dårlige unnskyldninger. Når toåringen insisterer på å drikke melk mens du spiser kalde middagsrester. Når du knuser et glass mens du rydder av etter middagen. Når det glasset er fullt av melk som toåringen ikke ville ha likevel. Når du til slutt finner tannkosten til toåringen nedi bleiebøtta etter å ha lett huset rundt. Når du kommer på at du skulle hentet etter fotballtrening. Da er du så klar for den sofaen som du aldri før har vært.

Når leksene går ut på å klippe og lime noen greier som innebærer at leksehjelp er å finne lim. Når du ikke har lim og blander sammen mel og vann i et desperat forsøk på å framstå som en representant fra en noenlunde sivilisert husstand. Når du dupper av mens du leser «prinsessehistorier for jenter» på sengekanten til toeren. Når du kommer på at størstejenta skal ha med boller på skolen neste dag. Når ingen av ungene har sovnet mens 21-nyhetene begynner og du står på kjøkkenet og lurer på hvorfor bolledeigen er så rar. Når du kommer på at gjærbakst bør inneholde gjær. Da skal du på den sofaen koste hva det koste vil.

Når du endelig legger deg ned på sofaen altfor sent, senker skuldrene ned i putene, skrur på dårlig reprise-tv og bare skal slappe av litt før du legger deg. Da burde du helt sikkert egentlig lagt deg i senga for å forhindre at neste dag blir like krevende. Men det er jo ikke mulig det.

sofa

forrige innlegg

Dørselger på døra

neste innlegg

eplekake

2 kommentarer

  1. Hege

    Huff… Dere burde hatt hushjelp…

  2. Jeg ELSKER ingentingodd! Takk for at du fikser alle dager til å bli akkurat passe, uansett utgangspunkt

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink