Sommer?

Mennesker er relativt forskjellig skrudd sammen. Noen bruker ironi og sarkasme som forsvarsmekanisme, andre setter ting i perspektiv.

Etter at Åge Aleksandersen i slutten av mai poengterte at det var fint å gå rundt i regnet, siden det regnet vann og ikke bomber, har det liksom ikke vært rom for å kritisere været noe særlig. Åge er flink til å sette ting i perspektiv.

Nå, snart en og en halv måned etter, har fortsatt ikke regnskura fra mai gitt seg, temperaturen ligger og balanserer mellom en- og tosifret og ungene går rundt i lue med største selvfølgelighet. Jeg gleder meg selvfølgelig fortsatt over at det ikke regner bomber, men kjenner at jeg også kunne gledet over at det ikke regnet noe som helst. Jeg kunne til og med gledet over å vise fram den kritthvite kroppen min bittelitt, samtidig som jeg gledet meg over at Norge er et fritt land. Det får være grenser for perspektiv.

For å holde motet oppe, har jeg laget en liste over hva jeg gleder meg over:

 • At jeg har setevarme i bilen
 • At faren for hudkreft er på nivå med Hellas sin kredittverdighet
 • At Hans Rotmo sikkert opptrer i Trøndelag og ikke opplever bedre vær
 • At det er en nødstoppeplass midt i Helltunellen, hvor det er stabilt 17,5 grader og oppholdsvær
 • At det ikke regner bomber

Jeg er ganske interaktiv. Facebook, snapchat, twitter, instagram, mail og tekstmelding. Jeg vet ikke om tekstmelding er spesielt interaktivt forresten. I tillegg er jeg på MSN, men der er det bare jeg og en annen kar igjen.

Gjennom alle disse kanalene har jeg god oversikt over hva familie, venner, perifer familie og minst like perifere bekjente driver med. Og vet du hva de driver med?

De driver og forteller meg hvor det er sol og varmt og hvor mange grader det er i badevannet. Og det vil jeg ikke vite, For jeg sitter her. Langt fra ferie, sol og badetemperaturer med regnjakka tredd utenpå boblejakka og drikker lunken kakao. Lunken, fordi det kommer sludd som legger seg i kakaoen så det dannes snerk oppå toppen.

I dag leste jeg på en facebookoppdatering som sa at det var så varmt i Spania at de som var der på ferie orket ingenting. Takke seg til! Her er det så kaldt at vi må bruke skjærebrenner for å tine opp ræva så vi i hele tatt klarer å reise oss fra stolen. Og klarer du å reise deg fra stolen, kan du være sikker på at det kommer et kast med nordavind og slenger deg ned igjen.

Til helga tar jeg med meg familien til nødstoppeplassen i Helltunellen igjen. Oppholdsvær, stabil temperatur, innlagt fasttelefon og ingenting som ligner på wifi.sommer

forrige innlegg

bittelitt ditt

neste innlegg

da damene dro

3 kommentarer

 1. Hei Odd. Ville bare legge igjen en kommentar til deg og si at jeg synes du har en veldig bra blogg her. Mye interessant lesing og mye latter 😀
  Jeg er selv blogger å skriver hovedsakelig om alt og ingenting og en smule humor 😉
  Ta en tur innom bloggen min en gang da vell, og legg gjerne igjen en kommentar eller to 😀

 2. Ja selv gleder jeg meg til en tur til Las Palmas om et par uker. Været her i landet har vært lite å skryte av. Ha en videre fin helg 🙂

 3. Du får trøste deg med litt is når du skal klippe plena vår. Tror det ligger en liten en fryseren på kjøkkenet. Blir det for kaldt,er det mulig det er litt tørrkaffe i skapet. Hilsen oss i Florida! PS i dag var det fryktelig varmt og det var helt håpløst da haien kom mot stranda og vi ikke fikk bade lenger.

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink