svinestund

Ikke så reint lite flau stod jeg som nordmann og kikket ut over parkeringsplassen på Norbysentret på Svinesund. Heldigvis var det ikke en svenske i nærheten som var vitne til galskapen. Frådende nordmenn som trillet om kapp med vogner stablet med hauger av kyllingfilet, boksbrus, smågodt og sigarettkartonger.  sverige1b

Ved siden av bilen min stod det parkert en bil med FRP-klistremerker på bakvinduet. Klistremerkene kan ha vært helt tilfeldig, da jeg vet at én av én bil ikke er et representativt utvalg. Men det han holdt på med var på ingen måte tilfeldig: Han løftet opp reservedekket for å putte to bokser med øl på undersiden. Det var lurt tenkte jeg. Den har nok ikke tollerne tenkt på.

Inne på dagligvarebutikken var jeg vitne til tilsynelatende friske folk som ropte priser på brusbokser til hverandre. Både norske og svenske priser. Noe som vel kan sies og ikke være normal oppførsel noen andre steder på denne planeten.

Han foran meg i køen fikk spørsmålet om han skulle betale i norske eller svenske kroner. «Norske oljekroner» svarte han kjekt og gliste til andre i nærheten. Det økonomisk dårlige valget hans kompenserte litt for kvalmen jeg kjente. Jeg krysset fingrene for at han fikk en elendig vekslingskurs.

Mens jeg satt og drakk kaffe overhørte jeg en samtale mellom to voksne personer som satt med hver sin smarttelefon og surfet. Begge var enige om at det var for dårlig at det norske mobilnettet ikke virket i Svinesund. Men som han ene så riktig poengterte var mobiltrafikken innspart med bruk av en halv boks snus. For raskt å få balanse i regnestykket tok han en halv boks under overleppa med en gang. Det må tilføyes at omtrent halvparten gled ned i underleppa før han fikk lukket igjen boksen. Han var et syn for guder der han satt og fordømte Telenor.

Opplevelsene på Svinesund var mange. Jeg så barn som fylte brus på vannpistoler og skjøt på hverandre. Jeg så en mann som var så tjukk at da han mistet ned en pose kanelrifler, orket han ikke å bøye seg ned og plukke dem opp. Jeg så en dame som var så tykk at da den tykke mannen mistet en pose kanelrifler, så orket heller ikke hun å plukke dem opp.  Jeg så folk som handlet smågodt i bæreposer. Jeg så folk som fylte en tilhenger med mat og drikke. En tilhenger, for å handle dagligvarer.sverige2b

Tilhenger skulle han også hatt han som stod og fylte bagasjerommet etter innkjøpsorgien. Bagasjerommet var så fullt at de to siste pakkene med kyllingfillet rett og slett ikke gikk inn. Han hadde ikke fått dem inn om han hadde tatt dem ut av pakningen og smurt dem inn med glidekrem. Han endte med å legge dem i baksetet under beina til barna. Tre colabokser ramlet ut i operasjonen. Han lot dem ligge. Jeg sendte en varm tanke til den stakkars frosne kyllingen som ikke engang i døden fikk oppleve bedre plass enn det den var avlet opp på.

Avslutningsvis kunne jeg moralisert over fråtsende, grådige og selvgode nordmenn. Men alt jeg klarer å tenke på, er hvordan det gikk med han som smuglet to øl inni hjulbuen på reservehjulet.

forrige innlegg

det er ikke deijligt å være nudist…

neste innlegg

utedo

1 kommentar

  1. Céline

    Priceless!

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink