Ettersom bjellene snart ringer inn et nytt år, og ribbefett og smultringer ligger som nettopp en smultring rundt magen og henger ned over de bjellene som ikke ringer, er det tid for nyttårsforsetter. Mer trening er som alltid ett av dem. I min søken etter motivasjon og metode på internett, kom jeg over treningsdagboka til en skiløper. Jeg er fortsatt usikker på om dette er motiverende eller direkte demotiverende. Her er et lite utdrag:

Julaften
12 km jogging i pulssone 3. Magebeltet holder magen godt på plass. Bra med ekstra ballast i motbakkene. Styrkeøkt i kjellerstua: 25 boxjumps. Vekten av magen tilsvarer noenlunde det å gjennomføre med kettlebells, så det går greit. 25 knebøy med press. Kommer ikke ungen snart, blir det vanskelig å rekke Tour de Ski denne sesongen. Skal lure Fred Børre med på chilli-middag og «noen intervaller i senga» i kveld for å få fortgang.

Første juledag
Løp ned til sykehuset da riene startet. 10 km lett jogg. Fred Børre tok med bilen – bare i tilfelle. Trente noe kjerne- og bekkenmuskulatur på fødestua da jeg presset ut ungen i natt. Driver med knipeøvelser mens jeg skriver dette.

Andre juledag
Løp hjem fra sykehuset etter frokost.10 km fartslek. Fred Børre var litt på defensiven i dag, han ville se tv og spise pepperkaker i stedet for å trene. Jeg tok med meg nygutten ut alene. Vurderer å kalle han Oddvar. Han passet perfekt oppi bildekket jeg drar rundt på, så vi tok en runde rundt i Holmenkollåsen. 8 km i pulssone 4 (Pulssone 2 under amming). Må jobbe litt med magemusklene før Tour de Ski. Tar 500 situps med Oddvar på fanget i kveld.

Tredje juledag
Må gi Oddvar mer grøt. Han er ikke tung nok til verken fungere som vektmanual eller sitte i bildekket. Satte Fred Børre oppi dekket sammen med han, men Fred Børre syntes det ble litt kaldt, så han gikk hjem. Gikk i stedet 20 km på ski i pulssone 3 med Oddvar i pulk sammen med 10 kg brostein. Skal bestille flybilletter ned til Tour de Ski i kveld mens jeg gjør knipeøvelser. Fred Børre er skeptisk.

maritbjorgen