vår tids siste tabu

Mens. Smak litt på ordet. Ikke akkurat et superlativ. Selv har jeg tre jenter. Gudbedre som jeg gruer meg. Det kommer til å være overalt. Premens, mens og postmens. De kommer til å kjøre samme system som de gjør med søvn: asynkront. Én har ikke mens, de andre menser. Hvis det er et verb? Heldigvis er det noen år til. Eller er det det? Jeg kan bekymringsverdig lite om mens. Men jeg er både redd og bekymret for konseptet.

Alle disse tankene kom brått og uforvarende skyllende over meg på jobb i dag. Men jeg kunne ikke undersøke dette mens jeg satt på jobb i åpent kontorlandskap. Tenk om man kom til å trykke bortpå «Google bilder». Blir man oppdaget da, kan man begynne å lete etter en ny arbeidsgiver. Og oppdaget det blir man. I fjor ble en stakkar i 4A oppdaget da han drev med litt research i forkant av et nært forestående legebesøk. Jeg vet ikke lenger hva han heter, han kalles bare Klam. Klam Bjørnvolleng.

mens_converted

Det norske språk har velsignet oss med et uttrykk for at vi ikke skal glemme den månedlige syklusen: «Imens». Språkrådet kunne selvsagt avskaffet ordet «imens» og sagt at det er «i mellomtiden» som gjelder. I stedet bruker de energien på nye ord som trusetrøye (body) og emneknagg (#). De får jobbe med sitt.

Ved lunsjtider var jeg så opprømt av bekymring at jeg ringte min kone. Hun responderte tørt at jeg kanskje kunne dreie bekymringene mine over på andre områder enn mens. Tenåringer, pubertet, hjemme-alene-fester, alkohol og ubeskyttet sex for eksempel. Da brast verden. Dette hadde jeg aldri tenkt på. Imidlertid kunne hun fortelle at det var noen år til det skulle brake løs. Jeg besluttet å dra hjem for å spise fiskeboller imens.

forrige innlegg

en god idé

neste innlegg

far sin dag?

7 kommentarer

 1. Viktor

  Jeg har selv tre jenter, med relativt stort aldersspenn. Frykt ikke biologiens sykluser, kjære bror. I en samfylkings kjente ord er det “barneskirenn” i forhold til – dramatisk pause – KJÆRESTER!

 2. Helene

  Vedder på at første gang alle tre jentene og deres mor har premens og påfølgende mens til samme tid, så kommer du til å ønske iherdig at de blir asynkrone for all fremtid. Lykke til.

 3. Vegard Haugen

  Vel vel “oddis”! Som du vet er jeg så “heldig” å bare ha gutter. Om den følelsen beror seg på selvopplevde erfaringer, eller kompiser sine historier(fra ungdommen) skal være usagt(men ja, GLAD)
  Men hver gang temaet jenter vs gutter kommer opp, tenker jeg på scenen i Dødelig våpen!
  En eller annen kul dud kommer på døren, og skal hente den unge og vakre datteren til sgt. Murtaugh(Danny Glover). Føler at det han stakkars duden går igjennom på trappen i den scenen, er mer i gaten jeg(og sikkert du) også ville reagert. Så ja, hør på Rigmor, mann deg opp, og gjør deg klar til når Maja( på 15 år), blir plukket opp av en “kul kråke” på 23 år i en sliten BMW.
  Mensen, eller hva enkelte vil kalle forskjellige stadier, vil fortone seg som rene fornøyelsesparken i forhold til hva som kommer!
  Ha en fin fin helg og en strålende uke på jobben i åpent landskap!

  • Odd

   Hvis du har et behov for å prate Vegard, så må du bare komme bort en tur.

 4. Mona

  Det fine er at damer som bor i samme hus synkroniseres etterhvert, så de får mensen samtidig. Biologien er innrettet sånn, for at de andre damene ikke skal være tilgjengelig for befruktning mens du selv er innpakket i vatt. Nå er vel ikke dette noe problem i et moderne samfunn, men slike biologiske prosesser henger igjen fra dengang verden var mer primitiv.

  • Odd

   Takk for informasjonen Mona!

   Jeg skal passe på at ingen av jentene her i huset, kommer til å være spesielt tilgjengelige for befruktning

 5. helga

  flire så æ skrik! 🙂

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink