I helga skulle hele Norge stille klokka. Som alltid var jeg veldig i stuss på dette med imot og fra sommeren. Rett skal være rett, sommeren befinner seg på begge sider av tidspunktet vi befinner oss på, så huskeregelen har definitivt sine svakheter.

Før jeg la meg googlet jeg fenomenet og fant ut at vi skulle miste en time fra klokka to til tre. Personlig ville jeg helst mistet en time på kvelden. Den timen man driver med avkledning, vasking, tannpuss og legging. Men pliktoppfyllende og lojal mot systemet, stilte jeg klokka en time fram. Det er godt med alt som er gjort.

Da jeg neste morgen ble vekt av en unge som mente at det var på tide å starte dagen og den daglige nedbrytingen av interiøret, husket jeg ikke at jeg hadde allerede kvelden før hadde stilt klokka en time. Jeg reflekterte ikke over hva klokka var og justerte den enda en time fram. For sikkerhetsskyld hadde mobiltelefonen automatisk justert seg selv en time også, denne timen var også ukjent for meg på dette tidspunktet. Da vi stod opp for å spise frokost var ny tid fem, mens klokka mi viste sju. Opprinnelig tid var da fire. I halvørska tenkte jeg at siden det enten skulle være mot eller fra sommeren, var det sikkert naturlig at det var mørkt som natta ute.

Jeg skal ikke utbrodere detaljene om de neste timene. Men flaut er det når hele familien på fem står stivpyntet på kirketrappa og venter på barnedåp, mens kirketjeneren låser opp kirka, to timer før gudstjenesten begynner. Skikkelig flaut.

Om et halvår er det tilbake igjen, da får vi en time ekstra. Det vil si, vi med unger får aldri noe ekstra. Unger kan ikke klokka. De merker at noe er på gang og kommer sikkert til å stå opp en time tidligere enn de pleier, i tillegg kommer timen som skal stilles. Altså skal vi opp i firetida da også. Forstå det den som kan. Uansett taper man. To dager i året lager vi som samfunn dette problemet for oss selv. Folk mister fly, står opp før Barne-tv og kommer for sent eller altfor tidlig. Orden er ikke opprettet før rundt lunsj på mandag, den er det sjelden folk bommer på.

Borti Russland har Putin bestemt at Russland skal gå på permanent vintertid. Mest fordi han selv er så innmari mårratrøtt, og fordi kuene ikke skal bli så forstyrra i hodet. Man kan tillate seg å mene mye om russisk styresett, men hensyn til dyra tar de i alle fall.

kugalskap