fotball og musikk – det er artig det

For ikke lenge siden var det foreldremøte i barnehagen. Jeg hadde ikke engang litt lyst til å dra. Det hadde ikke kona heller. Det ble avgjort som voksne gjør når de står fast, med stein, saks, papir. Jeg dro i foreldremøte.

Tynn kaffe, stoler tilpasset dverger kortvokste og ansatte som snakker på samme måte til voksne, som de snakker til små barn. Med andre ord duket for en fortreffelig forestilling. Mye bedre enn Champions League, som jeg hadde planlagt å se den kvelden.

Barnehagestyreren var, ikke spesielt overraskende, en blidspent dame i 50-årene som sang en liten vise om seg selv. Hun snakket med halvparten av tempoet til en gjennomsnittlig nordmann, men kompenserte med å snakke omtrent dobbelt så høyt som den samme nordmannen.

Vår barnehage er en musikkbarnehage. Styreren syntes det var spennende at så mange hadde valgt å ha barna sine i en musikkbarnehage, der sang og dans står i sentrum. Kjempespennende. Jeg tittet rundt meg og konstatert at alle foreldrene bor innenfor omkretsen du klarer å pisse fra barnehagen. I alle fall hvis du har drukket litt mye. Altså har nok beliggenhet vektet betraktelig tyngre enn pedagogisk grunntanke da valget falt ned på akkurat denne barnehagen. Antageligvis ville klientellet vært akkurat det samme om dette hadde vært en pantomime- eller en satanistbarnehage (Litt skremmende at stavekontrollen i Word ikke har noen innvendinger mot ordet).

barnehage 1

Etter en altfor inngående gjennomgang av det pedagogiske innholdet, rakk jeg opp hånden og spurte Styreren ytterst forsiktig om flertallet kunne bestemme at barnehagen skulle skifte over til frilufts- og idrettsbarnehage. Dette siden det helt sikkert var den type barnehage vi alle ville hatt for barna våre. På reaksjonen hennes forstod jeg at jeg kanskje ikke hadde spurt forsiktig nok. Det som imidlertid var litt artig å se var hvor like alle SV-kvinnene blir når de blir litt sinte. Både Inga Marthe Thorkildsen og Audun Lysbakken har det til felles med Styreren, at enhver uenighet med dem, bunner ut den andre parts manglende forståelse for likestilling og det flerkulturelle mangfoldet. Jeg vet selvsagt ikke om Styreren stemmer på SV, men jeg har tungt for å tro at det er spesielt langt unna. Kommunisme eller ikke, det kom i alle fall ikke til en demokratisk prosess hvor flertallet kunne være med å påvirke barnehagens pedagogiske retning.

barnehage 2

Da jeg kom hjem, sliten i ryggen og uggen i magen etter et stort antall barnehagekopper med kaffe, ble det øving på sanger. Likt skal være likt. Kona måtte gjennom tre runder med «Barn av Regnbuen», «Jeg er havren» og «Sol ute, sol inne». Mellom hver gjennomføring poengterte jeg at hun gjerne kunne gi litt mer av seg selv. «Det er viktig at barna kjenner tryggheten som er i samspillet når barn og foreldre synger tekstene sammen». Mye viktigere enn Champions League.

 

forrige innlegg

krone-is i rubben

neste innlegg

korps 0 – soft-is 2

4 kommentarer

  1. Glemte å si at tegningene funker!

  2. Åshild Emma Solbjør

    Lo så tårene spruta av denne! Herleg!

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink