Hjemme hos oss er det hår overalt. Dette er en av konsekvensene av å bo i en husstand med stor overvekt av jenter.

Det finnes alle steder. I senga, i leverposteien og under forhuden. Jeg har for lengst sluttet med tanntråd, det holder å trekke ut alt hår jeg absorberer gjennom opphold i eget hjem. For sikkerhets skyld har vi innslag av de fleste farger. Når de tre eldste har dusjet kan man avhengig av vindretningen på hårføneren, se enten det tyske eller belgiske flagget, pent drapert som et teppe over dusjsluken.

I dag var smertegrensen nådd for sluken i vasken på badet. Når sluken trenger en ettermiddag i fred og ro for å svelge unna vannet som ligger og skvulper, da vet du at det er dags. Jeg har tungt for å se for meg annet enn at de jeg bor med har gjort dette med vilje. De har etter tur stappet hår, neglelakk og alskens hår- og hudprodukter ned i sluket i vasken. Så har de high-fivet med hverandre, og latt det størkne på innsiden av rørene. Av en eller annen ukjent grunn har jobben med å fikse dette falt på meg. Snakk om å definere ironi. I alle fall, nå skjer dette så ofte at det nesten har blitt som en hobby å regne. Jeg adskiller og setter nå sammen vannlåsen på badet raskere enn jeg håndterte AG-3`en i Forsvaret.

Mutanten på vei ut av vannlåsen

I dag sklei det noe stort av vannlåsen og klasket i baderomsgulvet. På størrelse med en liten rotte. En mutert skapning skapt av hår, såpe, brunkrem og overflødig lypsyl. Man kan ikke være sikker på noe her i livet, men jeg var temmelig overbevist om at den rørte på seg. Det var ikke verd å sjekke. Jeg klinket til den over nakken med en hårbørste. Slags ironi der også. Det kom en svak lyd. Så ble det stille. Jeg skuffet etterlatenskapene opp i do, fullstendig uten en tanke på at den sikkert kom til å gå tett senere på kvelden.

Selv har jeg så tykt hår at det til tider forveksles med kjønnshår. For å markere et poeng, jeg enda ikke har helt klart å definere, har jeg begynt å spare til langt hår. Langt og tykt hår. Jeg har planlagt en røytekampanje som strekker seg til langt over jul. Her skal det smakes på egen medisin. I påvente av at mitt eget hår blir langt nok, skal jeg og Plumbo av sted for å stake opp dassen.