interiør med skrift på

For mange år siden lagde søstra mi ei fjøl på sløyden. Med en sånn penn som du brenner inn skrift med, skrev hun FJØL over hele planken. Bare hvis noen skulle være i tvil. Gud bedre som jeg lo.

Noen år gikk. Plutselig begynte hele verden å skrive på interiøret. Men de skrev ikke pute, bilde eller kopp. Neida, hadde det bare vært så vel. De skrev LOVE, ENJOY og Falling in love is the beginning of everything. Gjerne på engelsk. Helst på engelsk. Gud bedre som jeg lo igjen.

Siden vi etter hvert skal bygge et hus, var vi for en tid tilbake hjemme hos noen som hadde benyttet samme entreprenør som vi vurderte. Et såkalt visningshus. WELCOME stod det på dørmatta. WELCOME stod det på dørskiltet også. Og på en lite ekstraskilt under ringerklokka, stod det jammen WELCOME der også. Jo, takk for det. Jeg ante og fryktet ugler i mosen.

Vel innenfor, oppdaget jeg ugler og mose overalt. HOME stod det på et stort skilt. Travel hverdag, mye å huske på. Så de som bodde der syntes tydeligvis at det var en viktig påminnelse. Vi ble henvist til en knaggrekke som stavet ordet LOVE . Selvsagt. Jeg valgte V`en. Ikke så lett å henge en jakke på en O.

Live, laugh, love stod det på et nytt skilt i trappa. Jeg nøyde meg med å le litt av skiltet. Oppe i stua, i vinduskarmen var det stablet bokstaver i hvitmalt trevirke oppå hverandre. L, O, V, E stod det fra øverst til nederst. Hvorfor det? LOL kunne det stått. Du har betalt for ved som står stablet oppå hverandre i vinduskarmen din.

tiss

Vi ble plassert i sofaen for å prate litt. Jeg var så distrahert at jeg fikk ikke fram et ord. Det var skrift overalt. Jeg tittet inn i den åpne kjøkkenløsningen. Et stort trau med inskripsjonen, Love is all you need, hadde fått hedersplassen på kjøkkenbenken. Du har vel ikke akkurat forstått hele pyramiden til Maslow hvis du omgir deg med det sitatet. Spesielt på kjøkkenet. Vi fikk servert en kopp med noe varmt. Det var sikkert ikke kaffe. Te sikkert. Eller toddy. Med honning. Do more of what makes you happy, stod det på koppen. Hun som bodde der skal være glad jeg ikke tok den oppfordringen på strak arm. Jeg var svimmel, opprørt og bekymret. Fruen så at jeg var svært utilpass. Hun respekterer problemet med skrift på interiøret. Vi har pratet mye om det. Hun takket høflig for oss.

Jeg skulle akkurat til å reise meg, da det med ett gikk et gufs i gjennom kroppen min. Det bodde jo en stakkars mann i dette huset. Jeg hadde vært så opptatt med å lese at jeg hadde ikke sett han. Jeg så opp og møtte et blikk som tryglet om hjelp. I flere år hadde han bodd i et hus bygd opp av bokstaver med krøll på. Han har blitt kommandert til å elske av puter, kopper og kar. Han har måtte kysse godnatt hver kveld fordi det står på et skilt over senga. Han har daglig blitt fortalt av en boks med havregryn, at han skal leve det livet han elsker og elske det livet han lever. Medfølelsen raste inni meg. Jeg veltet koppen med noe varmt da jeg skrevet over bordet for å kaste meg rundt halsen på stakkaren. Han brast i gråt umiddelbart. Den voksne mannen som aldri før hadde blitt vist kjærlighet av annet enn interiør, hulket. Hun som eide galskapen kom løpende med et kjøkkenhåndkle med den treffende inskripsjonen The Soup of life is salty enough without adding tears to it. Jeg forsvarer på ingen måte vold mot kvinner, men jeg kan forstå reaksjonen hans. Situasjonen hadde ingen vinnere.

Da vi gikk ut døra, kan jeg sverge på at det stod Welcome back på dørmatta. Nei, ellers takk. Vi valgte en annen husleverandør for å være på den sikre siden. Og litt av frykt for dårlig karma.

Hjelper det, lurer jeg på? Blir det mer kjærlighet som følge av puta? Eller blir livet mer fantastisk selv om det ikke er perfekt, fordi det står det på et skilt? For er det troll i ord, da skal det bli endringer her hjemme: SEX skal det stå på puta mi, Sover til 9 hver forbanna dag skal det stå på koppen til minstejenta.

sint

forrige innlegg

eneste hakkekylling i kurven

neste innlegg

“se gnuen”

4 kommentarer

 1. Har man sagt A må man også si B …………hvis man da ikke gir blanke F…….

 2. JK

  Må ikke huske at du også kan dekorere utvendig med tekst! http://i.imgur.com/pC5snb4.jpg

  Men fra spøk til revolver, du bør ta deg en tur innom Daniel på elektro, trur han trenger moralsk støtte for der har fruen hengt opp “motiverende tekst” på flere rom..

 3. Margrete Rognes

  Så i et vindu for en tid tilbake noen som hadde bokstavene DØ i vindusposten. Likte det!

 4. Carina

  hehehehe kjenner meg igjen i det du skriver. Noen folk har skrift på ALT virker det som.
  Skal innrømme at jeg har skrift på dørmatta..der står det “Stå ikke der å frys, GÅ HELLER HJEM!!!” :)))) hehehe

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink