kjære Martin

Jeg er prinsipielt og politisk motstander av arrangert ekteskap. Men etter å ha sett deg på treningsfeltet til Real Madrid og under Idrettsgallaen så er jeg villig til å fravike noen av mine prinsipper.

Min egen fotballkarriere krasjet i tredjedivisjon ved årtusenskiftet. Litt senere viste det seg at kroppen min bare inneholdt jentesædceller som naturlig nok resulterte i tre jenter. Drømmen om fotball som næringsvei har derfor skrumpet dramatisk de siste årene. Dette var inntil jeg kom opp med en vinn-vinn-situasjon for deg og meg.

La meg først være veldig tydelig, slik at det ikke er rom for noen misforståelser: Du kommer ikke i nærheten av noen av jentene mine før de har passert tyve år. Denne regelen er absolutt om du heter Martin Ødegård, Magnus Carlsen eller Jon Arne Riise. Forresten er det andre regler som gjelder herr Riise, men det kan jeg ta med han direkte når skilsmisse nummer tre er et faktum. Et ekteskap handler om så mye mer enn den du gifter deg med, Martin. Det handler om å ha en svigerfamilie du trives med. Og aller mest av alt, å ha en svigerfar som du kan se fotballkamper sammen med i årene som kommer.

odegaard

Kanskje kan det være interessant å komme opp for å se på forholdene?

Jeg kan ikke tilby privatfly, men du bestiller Minipris med NSB og tar toget fra Drammen til Trondheim, så kan jeg refundere billetten hvis du tar vare på kvitteringen. Mulig du må bytte tog i Oslo, men det sjekker du bare på internett. Jeg kan hente deg på togstasjonen. Jeg har skinnseter i bilen og setevarme. Riktignok virker ikke setevarmen i passasjersetet, men hvis du vil kan jeg ordne slik at du kan kjøre. Jeg må bare få tak i en sånn rød L først. Da blir du ikke kald. Ikke jeg heller sikkert.

Jeg ser potensielt flere fordeler av denne avtalen. For det første kan du konsentrere deg 100 % om fotball de neste tolv-nitten årene. Du slipper å gå på nattklubber sammen med Toni Kroos og Gareth Bale for å finne deg dame. Dessuten kommer de sikkert bare til å gå på steder med 18-års grense. Du kan konsentrere deg om å vinne LA Liga, Champions Leauge og Gullballen. Og minst like viktig, ta Norge til et nytt mesterskap. Vi trenger det snart. Det er begrenset hvor lenge en nasjon kan overleve på prestasjoner i skisporet og i fekting. Vi har ikke vært med siden år 2000 da Steffen Iversen scoret. Du har sikkert ikke hørt om det en gang, siden du var to år.

Du vil jevnlig få besøk av den kommende svigerfamilien din ned til Madrid. Da kan vi sitte i VIP-losjen og bli kjent med deg. På denne måten unngår vi alle småkleine bli-kjent-møter når du flytter hjem til Norge for å gifte deg og avslutte karrieren i Rosenborg.

Den siste fordelen for oss er at jeg vil få muligheten til å starte bloggen «Fotballsvigerfar» og endelig utfordre «Fotballfrue». Og hvis du kjeder deg etter trening, kan du kommentere litt anonymt under bloggen hvis du vil.

Det er en del formaliteter som må på plass før avtalen blir endelig. Det er jo ikke uvanlig med en form for medgift i arrangerte ekteskap. Men på grunn av den økonomiske situasjonen du vil befinne deg i, ser jeg det som mer naturlig at vi snakker om en motgift i dette tilfellet. Men dette er teknikaliteter jeg kan diskutere med din far, og Tore Pedersen hvis du må ha med han, mens du ser barne-tv med jentene.

Ser fram til å høre fra deg kompis!

PS: Jeg kommer til å ha en klausul i kontrakten om at denne brytes hvis du i løpet av årene har blitt for mye påvirket av Ronaldo. Da tenker jeg spesielt på bruk av diamantøredobber og forbruk av hårprodukter.

Hilsen Fotballsvigerfar

kjoring

forrige innlegg

på tide å sjekke størrelsen på takvinduet?

neste innlegg

diskusjonen er død

2 kommentarer

  1. Ellinor aspdal hansen

    Herlig

  2. Takk for latteren Oddgeir! Kanskje du skal håpe på mer penger i kvinnefotball 😉

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink