Vektingen mellom funksjonalitet og utseende er et tilbakevendende tema hjemme hos oss, spesielt når vi snakker om interiør. Fruen kan vel sies å være utseende og designet sin forsvarer, mens jeg representerer leiren som er mest opptatt av at produktet fyller funksjonen sin.

Jeg kan være enig i at det er stas med en sofa som er fin å se på. Men det spiller ingen trille om den ser ut som Michelle Keegan og David Hasselhoff i het omfavnelse på trappa på Taj Mahal, hvis den er å sitte på som auditoriebenkene fra høyskolen. På samme måte er det med vinglass som har en slik form at du setter fast nesen hvis du skal drikke fra dem. Da funker det bedre med en kopp. Vinkopp.

Ofte blir anskaffelsene våre et kompromiss mellom utseende og funksjonalitet. Det forklarer hvorfor vi beklageligvis ikke har seng i stua, tv på badet eller tappekran på kjøkkenet. Men samtidig kan vi takke kompromissene for at vi ikke har lenestoler som ser ut som dinosauregg laget av en dansk kar som heter Arne, skittentøyskurv håndsydd av en annen Arne og kompisen hans Carlos og parkett som må oljes hver fjortende dag.

Men på et område har funksjonalitet tapt for utseende så det dundrer etter. Hvordan dette gikk til kan jeg ikke gjøre rede for, men at jeg var nede for telling, det er helt sikkert.

Stelton kaffekanne må være tett på det mest dysfunksjonelle produkt å få kjøpt legalt i en norsk butikk.

En kaffekanne har to hovedfunksjoner, den skal holde på kaffen og den skal holde på varmen. Stelton kaffekanne gjør ingen av delene.

Hvis kanna skal ligne på tett må du skru på et eksternt lokk, som du kan være sikker på at du ikke finner den dagen du skal bære kaffekanna ut på terrassen for å servere gjester. Da går det som det må gå, det drypper under transport og under helling. Og sannsynligvis velter kanna i løpet av kaffeselskapet. Fordi den er så tynn at å holde sen stående er som å balansere ukokt spaghetti. Mest sannsynlig velter kanna utover hun med hvit brudekjole eller en liten unge med ekstra sårbar albinohud. I fallet knuses garantert kolben inni kanna, og kanna er om mulig blitt enda mer ubrukelig. Hell i uhellet er imidlertid at kaffen allerede er blitt kald, for det skjer på rekordtid, slik at ingen får mer enn førstegrads forbrenning.

Da må det være lov å bli litt sint.kaffekanne