utedo

Vi har utedo på hytta. Jeg har i mange år vært forskånet for hva som foregår under setet man sitter på. Jeg har bare sittet der og sett på bildet av kongefamilen fra 80-tallet, og ikke ofret en tanke på hva som skjer med det som forlater meg. Bare presset. Sett på Kongen. Presset litt mer. Og vips. Med blikket trygt festet på Dronning Sonja, har både både sjelen og kroppen vært lettere.

utedoInntil denne dagen.

Jeg satt som vanlig og så på mine venner. Martha i en småfrekk buksedrakt med roser på. Jeg presset. Haakon M med grønn cordfløyelbukse. Jeg presset mer. Med ett ble jeg oppmerksom på at ting ikke var som det pleier. Det som skulle ut der bak, stanget på en måte. Jeg presset. Det buttet. Jeg presset. Det stanset. Jeg presset. Det var full stopp.

Tankene for gjennom hodet mitt: Forstoppelse, prostatakreft, hemorroider, butt plug. Jeg klarte ikke å komme på ett scenario med positivt utfall. Her var det noe galt.

Jeg stålsatte meg. Jeg tok ned kongebildet fra veggen. Hvis jeg holdt det oppunder meg selv, kunne jeg kanskje i refleksjonen se hva som var galt der bak. Spesielt hvis jeg traff mot den hvite blusen til Sonja.

Jeg skulle akkurat til å føre bildet på plass, da jeg oppdaget en mørk skygge i doen. Jeg bøyde meg litt fram og vridde hodet for å se nærmere.

Da jeg reiste meg falt det en byrde både fra skuldrene og et annet sted, for å si det sånn. Utedoen var full. Jeg hadde stanget i haugen. Jeg hang vennene mine tilbake på veggen og nynnet både «Kongesangen» og «Ja vi elsker». Jeg var ikke syk.

utedo2Lettelsen gikk raskt over i fortvilelse. Familieråd ville konkludere med at jeg eide dette problemet. Jeg gikk på baksiden av utedoen og fant et slags lokk som var festet på tanken. Jeg skrudde opp lokket. Brakk meg tre ganger og skrudde på lokket igjen. Så jeg gikk jeg inn til familien og meddelte at de skulle pakke. Hytteturen var ferdig.

utedo3

forrige innlegg

svinestund

neste innlegg

brimnes del 1

3 kommentarer

  1. Nå er jeg såpass gammel at jeg husker min farmors utedass. Var med å tomme den noen ganger. Og det var en særdeles ekkel og illeluktende greie. Ha en fin helg 🙂

  2. Du skriver om kjedelige ting på en ukjedelig måte. Takk for det

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink