vent på tur, din idiot!

Et samfunn bør selvsagt ha som ambisjon å redusere ventetiden, det være seg om det er på veier, i butikker eller på offentlige dass. Kø er ikke det fremste kjennetegnet på et velfungerende demokrati. I dette landet har vi imidlertid blitt så søkkrike, stappmette og bortskjemte at det er under vår verdighet å stå i kø eller vente litt. Ventetid opprører oss nok til å skrive krasse innlegg på facebook, gå til andre media eller holde samtalen i gang gjennom en hel varmlunsj.

Likevel øker frustrasjonen over kø dramatisk når noen mener deres tid er mer verd enn alle andres tid, og de hopper inn foran i køen. De fleste som har utført handlinger som genererer mer sinne enn kø-snikere, sitter nok trygt forvart på lukket avdeling.

For ikke lenge siden var jeg igjen vitne til han som er selve manifesteringen av sniking: Nemlig han i dagligvarebutikken når en ekstra kasse åpnes. Han kom bakfra som en oljet gepard da betjeningen satte seg på plass i kasse nummer to. Fire-fem plasser i køen sparte han på stuntet. Da han på en høflig måte ble gjort oppmerksom på at han gikk forbi flere som hadde stått der lenge nok til å slå rot, da ble han sint som et premenstruelt lemen og spurte om det var natteravnen som var på vakt. Men han som spurte hadde ikke en gang sånn gul jakke og det var så visst ikke natt. Mens lemenet betalte, snudde han seg og meddelte at de gjerne måtte anmelde han og se hvordan det ville gå. Kanskje er det det vi burde gjort.

I trafikken sniker vi i flettefelt, i rundkjøringer og når det er kø til høyre legger vi oss i venstrefilen, kjører forbi og presser oss tilbake i høyrefilen. «Utnytter hullene i trafikken» kaller de de og tror de har funnet en mirakuløs formel for bedre flyt. Vi sniker på flyplassen, i sykehuskø og i iskøen. Vi sniker til og med på bussen, selv om det er en annen type sniking, men sikkert de samme folkene.

Jeg tror ikke det er køkultur vi skal leve av når oljen tar slutt.

lemen

forrige innlegg

beina i kors

neste innlegg

gift med en sykepleier som mener du først er syk når du har en diagnose

1 kommentar

  1. Bob

    Spiser ikke snickers en gang jeg…..?

Comments are closed.

Design og illustrasjon: audun ink